For unge og voksne

Depression - en folkesygdom

D. 11 september får Glostrup Bibliotek besøg af forsker Poul Videbech, der vil gøre os klogere på folkesygdommen depression, men indtil da kan du dykke lidt ned i noget fakta om depression og få inspiration til bøger om den psykiske sygdom, som så mange af os bliver ramt af.

Af Stinus Kirkeskov

De fleste af os kan nok nikke genkende til, at en i vores omgangskreds har eller har haft en depression. Og rent statistisk set, så er der også en god sandsynlighed for, at du selv har eller har haft en depression. Det anslås nemlig at mellem 300.000-375.000 danskere på nuværende tidspunkt har en depression, og at hver femte dansker i løbet af sit liv vil få en depression. 

Men hvad er depression egentlig? Det kan forsker Poul Videbech d. 11 september til Sindets måned her på Glostrup Bibliotek fortælle meget mere om, når han kommer og holder et foredrag om depression. Helt konkret handler det dog om hjernen og dens forskellige centre, og hvordan de er i ubalance. Mange beskriver det som en afmægtig tristhed, et slags mørkere mørke der suger alt lys til sig og fylder en med tomhed og en manglende tro på fremtiden. 

Halvdelen af alle selvmord bunder desuden i en depressionslidelse og mange depressionslidelser fører til andre psykiske sygdomme som stress og angst. Det er derfor ikke en sygdom man skal tage let på, og derfor er det også vigtigt, at man søger viden og information om den, og at man selv søger læge, hvis man kan mærke, at man er påvirket af mange dårlige tanker og følelser. Det er aldrig pinligt eller svagt at søge hjælp, det er altid modigt og en handling fuld af styrke, når man erkender, at man ikke altid kan klare alt i verden. 

Hvis du vil vide mere om depression, så kom til foredraget d. 11 september kl. 16:30 med Poul Videbech, og søg mere information om sygdommen, f.eks. hos Psykiatrifonden eller Depressionsforeningen